GAZDASÁG / Gazdaságtörténet kategória termékei
Kert a parlagon. Mohácsy Mátyás életútja a kertgazdaság szolgálatában.

: Kert a parlagon. Mohácsy Mátyás életútja a kertgazdaság szolgálatában.

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Natura

Kategóriák:

Gazdaságtörténet Kertészet Életrajz Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

375 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Örökös ábrándunk, mindnyájan vágytunk rá, hogy legyen saját megművelt kertünk. A merészebb álmodók többet akartak. Mohácsy Mátyás életműve a legmerészebb álmot próbálta megvalósítani, szép kertté alakítani Magyarországot.
A Körös partjáról indult el. Egy ismeretlen ajánlotta apjának a Kertészeti Tanintézetet. 1897-ben lett diákja, mindnyájunk javára. Majd bejárta a világot- és kétkezi munkájával szerzett tudást, tapasztalatot és tágította látókörét. Népét akarta szolgálni. Megismerte Európát, Amerikát és alkotó kedvvel hazatérve dolgozni akart a nagy célért.
Az első világháború kivette kezéből az oltókést és metszőollót. Fegyvert adott helyette. Kísértette az emberi törekvés hiábavalóságával. Nem tudta megtörni. Hadifogságba került. Szibériában foglalta össze két könyvben utazásainak tapasztalatait. Evvel alapozódott meg a világháború utáni modern magyar gyümölcstermesztési és üzemtani szakirodalom.
A két világháború között ő, meg lelkes munkatársai, tanítványai agitáltak, szerveztek, oktattak a kertészet érdekében. A felszabadulás után a kertészhivatást egyetemi rangra emelték. Az üzemi gyümölcsösök telepítését ők indították el.
Nyugalomba vonulása után sasadi gyümölcsöséből kísérleti kertet alakított. Három világnyelven kapta a világ minden tájáról a legújabb tudományos eseményeket tárgyaló könyveket. Azok eredményeit nemegyszer egy évtizeden át ellenőrizte saját kísérleteivel, és a fiatalabb nemzedékkel írt könyveiben tette közkinccsé.
 

leírás:

Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!