FÖLDRAJZ / Kína kategória termékei
Kína művészete

: Kína művészete

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Iparművészeti Múzeum

Kategóriák:

Kína Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

32 p., 12 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A kínai nép sajátos, gazdag, nagymúltú művészetének jelentős helye van a művészetek történetében. "Civilizációjának fejlődése folyamán a kínai nép magas színvonalú földművelő kultúrát és kézműipart teremtett, sok nagy gondolkodót, tudóst, feltalálót, politikust, hadvezért, írót és képzőművészt adott a világnak, s igen sok kulturális értéket alkotott... Kína a világ egyik legrégibb kultúrájú állama, írásos történelme csaknem négyezer évre terjed." (Mao Ce-tung: A kínai forradalom és a Kínai Kommunista Párt.) A selyem, a porcelán, a lakk, a lőpor, az iránytű - mind a kínai nép alkotása, nekik köszöni ezeket az emberiség. A papiros és a könyvnyomtatás jóval régebben ismert Kínában, mint Európában. A kínai nép kultúrája és művészete a legrégibb időktől kezdve nagy hatással volt a Távolkelet népeire, Európa viszont csak az újkorban ismerte meg művészetüket, kultúrájukat. Ma azonban már a világon mindenütt ismerik és megbecsülik a kínai nép alkotásait, kultúrájuknak és művészetüknek emlékei a múzeumok féltett kincsei közé tartoznak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!