TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
A rómaiak története I-II. kötet

: A rómaiak története I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1874

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Klasszika-filológia Művelődéstörténet Egyetemes történelem Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

320 p., 322 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

"Németország azt a vezérszerepet, melyet félszázad óta Európa népei között játszik, nem csak nagy államférfiaknak, hadvezéreinek, nemcsak óriási mértékű gazdasági fellendülésének köszönheti, hanem a nagy tudósok ama fényes seregének is, a kik ép oly vezérei voltak nemzetünknek a szellemi élet tiszta légkörében, mint Bismarck és Moltke a politikában és a csatamezőn, s a kik ép ez időkben, úgyszólván egyszerre, rendkívül nagy számban működtek a tudomány csaknem minden terén. E nagyok közül az utolsó s a legnagyobbak egyike, Mommsen Tivadar (1817 - 1903), a római régiségtudomány halhatatlan búvára. Leghíresebb s legnagyobb hatású műve a "Római történet", melynek első három kötete Caesarig viszi tárgyát, a negyedik, a császárok kora, sohasem készült el, az ötödik pedig a provinciák történetét tárgyalja. Kevés újabbkori tudományos történeti mű keltett akkora szellemi mozgalmat, mint Mommsen e munkája. Az akkori hagyományos konzervatív tudós iskola hevesen támadta, a közönség mohó érdeklődéssel olvasta, úgy hogy egész sereg új kiadást ért meg s mondhatni kedves olvasókönyvévé vált a német népnek. Magyarra Toldy István fordította s az Akadémia adta ki. Róma bonyolult állami életét, annak sokféle szerveit, e szervek működését, a szereplő személyeket senki se rajzolta élethívebben, jellemzetesebben, mélyebb történeti és lélektani érzékkel mint Mommsen. Oly világosan látta a régmúlt idők politikai állapotait, pártjait és pártküzdelmeit, a szereplő személyek egyéni politikai céljait és érdekeit s oly meggyőző szemléletességgel állította ezeket az olvasó elé, hogy műve olvasásakor mint egy megragadó, nagyszerű dráma folyik le Róma története szemünk előtt." (Huszadik Század, 1903. december)

leírás:

A két kötet egybekötve. 8 kötetben (4 darabban egybekötve) teljes.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!