TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Az antik világ zenéje

: Az antik világ zenéje

Kiadás:

Budapest, 1943

Kategóriák:

Klasszika-filológia Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Parthenon-tanulmányok

Terjedelem:

93 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Míg a keleti népek zenéjéről csak műemlékeik hangszerábrázolásai adnak némi tájékoztatást, addig a görögök és rómaiak zenei életét a zenemaradványokon kívül számos ókori zeneelméleti és történeti mű világítja meg. A többszólamúság hiánya folytán az ókorban nem tátong akkora űr a művelt zeneértők s a magasabb műfajok megértésétől teljesen távol álló tömegek zenei igénye között, mint manapság. Az isteni eredetűnek tartott zene egyetemes és szinte varázslatos hatása miatta legnagyobb görög gondolkodók, Platon és Aristoteles is szükségesnek látják a zene nevelési célkitűzéseivel foglalkozni annál is inkább, minthogy a zenét nem csupán művészetnek tekintik, hanem a vallási és polgári élet nélkülözhetetlen eszközének is. Mindezt eleven és világos előadásban írta meg Wagner József, a Juventus szerkesztője, s a Parthenon-társaság "Carmina Horatii selecta ad modos aptata" című zenei anthológiának szerzője, ki már két évtizeddel ezelőtt a Parthenonban az antik zenéről tartott felolvasását görög zenei művek bemutatásával kísérte. E könyvében végigkalauzolja az olvasót a zene mitikus korától egészen a kereszténység első zenei termékéig, s mivel irodalmunkban ezidő szerint semmiféle hasonló tájékoztató nincs, munkája valóban hézagpótló mű.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!