TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Georgica

: Georgica

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Klasszika-filológia Vers Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

106 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Életének utolsó előtti évtizedében Vergilius feltehetőleg nápolyi birtokán, hét évig dolgozott ezen a tankölteményen, amelyben a Bucolicák felszabadult, könnyed hangnemét egy nagyobb, komolyabb alkotás szolgálatába állította. A költő megvallottan Hésziodoszt tekintette munkájában mintaképének, s különösen sokat köszönhet Lucretius művének, amelyre a Georgica mintegy válaszul készült. Nem agronómiai szakmunka tehát, hanem a földművelés dicséretével, Augustus és Itália magasztalásával a császár társadalmi reformterveit és a principátus ideológiai stabilizálását szolgálja. Ahogy az eclogákban a békevágy, itt az újonnan megteremtett béke öröme szólal meg, s mellette felhangzik a természet és a természet titkait kutató ember - az epikuroszi eszménykép - dicsérete: "Mily boldog, ki a dolgok okát ismerni tanulta."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!