TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Plautus vígjátékai I-IV. kötet

: Plautus vígjátékai I-IV. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1885

Kiadó:

Pfeifer Ferdinánd

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

4 db.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Plautus legtöbb darabjának személyei nem egyéniek, mint Shakespearenál, hanem állandó typusok, miként a görögök vígjátékaiban, a darabok átlag oly hasonlók egymáshoz, mint a benök elénk táruló élet; a helyzetek, bonyodalmak és megoldások ismétlődnek, a bonyodalom azonban csak nagy ritkán indul ki a jellemből.[...] Legsikerültebben közönséges emberei, különösen a rabszolgák s élősdiek, míg a női nem rajzában pessimista, mint kora és az uj attikai comoedia általában. Plautus e tekintetben követte mintáit, a kar rendesen nála is hiányzott, közönségének alacsonyabb műveltsége és nehezebben leköthető volta azonban kényszeríté, hogy mintáitól sok tekintetben eltérjen, illetőleg többoldalu élvezetet nyujtson. E czélra különösen a zenét használta fel ugyannyira, hogy vígjátékai a mai operettek módjára vannak berendezve, fuvolával kisért recitativ előadású scenák s teljes dallamok váltakozva jönnek elő. E miatt aztán számos énekelhető görög versformát volt kénytelen darabjaiba felvenni, minők az uj attikai comoediában nincsenek meg s azokat valamint nyelvileg ugy metrica tekintetében is valódi mesteri kézzel szigoru törvényekhez kötve ültette át, bár versei első pillanatra szabálytalanoknak tünnek is fel a classikus kor magas színvonalon álló verseivel szemben. Mintáit a római viszonyokhoz és izléshez is módosítania kellett.˝ forrás: mek.oszk

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!