TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Tacitus

Tacitus

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Klasszika-filológia Latin irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Auróra

Terjedelem:

294 p., 8 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Tacitus azok közé a világirodalmi nagyságok közé tartozik, akiket névről mindenki ismer, mindenki magasztal, de akiket csak többszöri olvasás után, elmélyedő tanulmányok árán közelíthetünk meg, titkaikat pedig teljességükben sohasem deríthetjük fel. Ha valaki egyszer a kezébe veszi, és van kitartása ahhoz, hogy minden szavára, minden hangsúlyára, messze távlatokat nyitó célzásaira, ki nem fejtett gondolatmeneteinek folytatására összpontosítsa figyelmét és képzeletét, az mindig visszatér hozzá, mert mindig talál benne újat: még többet, még elgondolkoztatóbbat. De aki könnyű szórakozást keres, ne nála próbálkozzék. Tacitus, az antik római birodalom utolsó klasszikusa, műveinek klasszikus lezártsága ellenére is némiképpen befejezetlennek hat, mert általában nem kész ismeretanyagot közöl olvasóival, hanem elvárja tőlük, hogy maguk is átvergődjenek a tárgyalt kor embereinek problémáin és állást foglaljanak bennük. Írói és emberi sajátosságának köszönheti, hogy minden kor, minden irányzat képviselői a maguk problémáit fedezik fel írásaiban, a maguk történelmi és társadalmi helyzetének megfelelően egészítik ki a tacitusi gondolatmenetek hiányzó láncszemeit, adnak választ a nyitva hagyott kérdésekre, - akárhányszor homlokegyenest ellenkező módon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!