TÖRTÉNELEM / Klasszika-filológia kategória termékei
Tiberius és kora (Kr.u.14-19.)

: Tiberius és kora (Kr.u.14-19.)

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Franklin-Társulat Tipografia Vilhelm Rubinstein

Kategóriák:

Klasszika-filológia Egyetemes történelem Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Sorozat:

A Parthenon kétnyelvű klasszikusai

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A római császárság elejének legérdekesebb, legrejtélyesebb császáregyénisége, Tiberius, áll a tacitusi Annales első két könyvébe foglalt események középpontjában. Ezek az események elvezetik az olvasót a hatalmas birodalomnak szinte minden részébe. A germán limesen őrködő légiok zendülő táborába, a keleti fejedelmek fojtott légkörű udvarába, a provinciák örökké változó világába, a harctérre, egyszóval mindenüvé, ahol a birodalom érdekeit érintő fordulatok történnek. Az olvasó ezt az utat örömmel és bizalommal járhatja, hiszen kalauza, felvilágosítója a római történetírók leghivatottabbja, aki felgombolyítja előtte a római diplomáciának az urbsban összefutó szálait, bevilágít a római kormányzat roppant gépezetébe és az ókorban szinte példátlanul álló lélekboncoló művészetével nyitja meg a lelkeket, a császárét éppúgy, mint a tömegekét. Mindezt az olvasó nem a mai értelemben vett történetírás, hanem a sajátos tacitusi drámák szenvedélyekkel, tragikus sejtésekkel teli és mégis előkelő emelkedettséggel mérsékelt előadásában élheti át.

leírás:

Számozott példány. Gerince kopott, apró repedések.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!