ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Az írás

: Az írás

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Park Kiadó

Kategóriák:

Könyvészet Nyomdászat Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szemtanú

Terjedelem:

63 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963530143X

tartalom:

Íme egy eredeti és izgalmas kalauz az íráshoz: megismerhetjük az írások sokféleségét és azt, hogy hányféle módon lehet valamit lejegyezni. Az írott szó kialakulásának "szemtanúi" lehetünk az ókori agyagtáblákat, íróanyagokat és tollakat, sajtót és könyveket ábrázoló csodaszép, színes képek segítségével. FIGYELJÜK MEG az elefántcsontra és bambuszra írt könyveket, Washington és Napóleon kézírását, a legrégibb nyomtatott könyvet, a portörlőre emlékeztető könyvet, az írógép működését, hogyan keverik ki a tust a kínai kalligráfusok ISMERJÜK MEG hogyan akadályozta meg a középkori könyvtáros, hogy ellopják a könyveket a polcokról, hogyan készültek a kéziratok illuminált díszítései, hogyan kell agyagtáblára írni, miért volt az első nyomdagépeken tálca FEDEZZÜK FEL melyik híres feltaláló írt tükörírással, hogyan illeszt együvé egy könyvet a könyvkötő, hogyan alakultak ki az első könyvtárak, miért volt az egyiptomiaknak szükségük három különböző írásra, miként működtek az első nyomdagépek, AZ ÍRÁS világának megannyi más titkát

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!