ANTIK-VARIA / Könyvészet kategória termékei
Ferenczffy Lőrinc. Egy magyar könyvkiadó a XVII. században

: Ferenczffy Lőrinc. Egy magyar könyvkiadó a XVII. században

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Könyvészet Nyomdászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

214 p., mell.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632076885

tartalom:

"A magyar művelődéstörténet szinte ismeretlen - csak utalásokból, összefüggéstelen adattöredékekből ismert - szereplője válik hús-vér alakká Holl Béla könyvében. Ferenczffy Lőrinc három Habsburg-uralkodó - II. Mátyás II. és III. Ferdinánd - magyar kancelláriájának szekretáriusa, három évtizedes szolgálata során mindig arra törekedett, hogy apró gyakorlati kompromisszumokkal, amennyire lehetséges, súrlódásmentessé tegye az abszolutizmusra törekvő udvar és a "régi szabadságukhoz" ragaszkodó rendek érintkezését. Tapintatos diplomataként még Bethlen háborúja idején is fenntartotta kapcsolatait a fejedelem főembereivel, és bár az ellenreformáció híve volt, bensőségesen érdeklődéssel beszélgetett, vitázott a reformált egyház híveivel. Meggyőződését szolgálta irodalmi vállalkozásaival is. Mintegy harminc könyvet adott ki, néhány kötetet valószínűleg maga állított össze, sőt saját költségén vásárolt felszerelésével magyar könyvnyomtató műhelyt hozott létre Bécsben."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!