GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
A tulajdon kötelez. Az új tőkésosztály társadalmi szerepéről. A TÁRKI tanulmányával

, : A tulajdon kötelez. Az új tőkésosztály társadalmi szerepéről. A TÁRKI tanulmányával

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Figyelő Kiadói Rt.

Kategóriák:

Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

101 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638502479

tartalom:

˝A Kelet-Európai gazdasági és politikai átalakulási folyamat hatására kialakulóban van Magyarországon egy új réteg, vagy ha úgy tetszik osztály. A nagyvállalkozóké az újtőkéseké, hazai és nemzetközi kutatások keresik a választ arra, honnan redukálódott ez az új gazdasági elit. A legfontosabb kérdésekre azonban mindmáig nem született válasz milyen képet alkot Magyarországról ez az önmagát sem kellőképpen ismerő csoport? Hogyan ítéli meg őket a társadalom, milyennek látják és milyennek szeretnék látni az emberek napjaink magyar történéseit, és ők maguk milyen ideálképet alkotnak magukról, maguknak? Hogy az újtőkések hogyan észlelik környezetük róluk alkotott véleményét, nem önmagáért való kérdés, tény, hogy az emberek cselekedeteit nem csupán az objektív tényezők, de a szubjektív faktorok is befolyásolják, a vállalkozás, a befektetés és a kockáztatás feltétele az, hogy a tőkés bízzon a társadalomban a megfelelően kialakított újtőkés életmód - és magatartás - minta pedig ahhoz nélkülözhetetlen, hogy a társadalom elfogadja, értékelje, követhető példának tartsa a gazdasági sikerekből, fakadó meggazdagodást, évtizedekig tartó folyamat elején járunk, de hogy ideje elinduljunk az nem lehet kétséges.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!