GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
Beruházás az emberi tőkébe

: Beruházás az emberi tőkébe

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632212509

tartalom:

˝Gyakran hangzik el mostanában különböző fórumokon, hogy hazánkban a legfontosabb termelési tényező maga a dolgozó ember. A kijelentést motiváló kényszerű felismerés mögött azonban nem mindig húzódik meg a tények, törvényszerűségek ismerete. Tudjuk-e például, hogy mikor térül meg a tanulásba befektetett idő és pénz, vagy hogy mennyivel járul hozzá a "fogyasztás hatékonyságához" a megszerzett tudás? A Nobel-díjas Theodore W. Schultz könyve természetesen nem ad közvetlen választ ezekre az aktuális kérdésekre, de az oktatás és a kutatás gazdaságtannak olyan átfogó rendszerét kínálja az olvasónak, amely iránytűként szolgálhat e nehezen áttekinthető problémakörben. Schultz úttörő szerepet játszott az ún. "emberi tőke" elmélet kidolgozásában; a tanulást e művében is befektetésként vizsgálja, megtérülésének csak gazdasági szempontjait veszi figyelembe. Nem jelenti ez azonban a művelődés személyiségformáló szerepének lebecsülését, hanem inkább segít eloszlatni azokat az előítéleteket, amelyek az oktatást öncélnak tekintik. A kötet tartalmazza még a Nobel-díj átvétele alkalmából tartott, "A szegénység gazdaságtana" című előadást is, amely napjaink közgazdaságtanának néhány égetően fontos kérdését tekinti át. Kovács János bevezető tanulmánya a szerző munkásságáról ad átfogó tájékoztatást.˝

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!