GAZDASÁG / Közgazdaság kategória termékei
Globális civil társadalom I-II. kötet

Globális civil társadalom I-II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Typotex

Kategóriák:

Közgazdaság Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

492 p., 448 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639548278

tartalom:

˝A kötet célja egyszerre elméleti és gyakorlati. Az igen nagy gonddal megírt és lenyűgöző szakirodalmat mozgató tanulmányok különböző szempontokból határozzák meg a civil társadalom fogalmát, az alapos esettanulmányok és a gazdag szociológiai háttéranyag pedig segíti a fogalmi tisztázást. A kötet négy témakörre koncentrál. Először is három megállapítást tesz közzé a globális civil társadalomról: ezek kiinduló következtetések és jövőbeli kutatásokra vonatkozó hipotézisek egyben. Másodszor, tömör vázlatot ad a fogalom kialakulásáról és a különböző definíciókról. Harmadszor, bemutatja az adatgyűjtés problémáját és a "módszertani nacionalizmus" kihívását. Az utolsó rész összefoglalja az egyes fejezetekből kővetkező aktivitásra és stratégiák vonatkozó konklúziókat. Rendkívül aktuális a globális civil társadalom gondolatának bemutatása, amely tudományos szempontból Magyarországon még nem tartozik a végiggondolt-végigbeszélt témák közé politikailag és politikaelméleti szempontból viszont Európa egyik legvitatottabb kérdései között szerepel. Erre a fontos feladatra vállalkozik a Civil szellem sorozat és jelen kötete.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!