GAZDASÁG / Gazdaság vegyes kategória termékei
Minőség. Tervezés, szabályozás, ellenőrzés

: Minőség. Tervezés, szabályozás, ellenőrzés

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Gazdaság vegyes Közgazdaság Ipar Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1342 p.,

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Joseph M. Juran (1904 – 2008) Romániában született, 1912-ben az USA-ba emigrált. Villamosmérnökként végzett a Minnesotai Egyetemen, majd a Western Electric's Hawthorne Worksnél dolgozott, a panaszkezelési osztályon. 1925-ben statisztikai mintavételről tartott oktatáson vett részt, ami után áthelyezték a statisztikai vizsgálatok osztályára. Hamarosan az egész divízió vezetője lett. 1935-ben publikálta első cikkét a minőségüggyel kapcsolatban. A II. világháború végén kilépett a Western Electrictől, hogy tanácsadóként dolgozzon tovább. A New York-i Egyetem adjunktusa lett, ahol minőségügyet tanított és vezetők számára tartott szemináriumokat.


Juran volt az, aki a minőség menedzsmentjében inkább a humán oldalra, a vezetők oktatására fókuszált a végtermék ellenőrzése helyett. Azt vallotta, hogy a minőségi problémák oka a változás iránti ellenállás, vagy ahogy ő mondta, a kulturális ellenállás. Nézetei a termelésen kívül a szolgáltatások területén is meghallgatásra találtak. Kialakította a Juran trilógiájának nevezett megközelítést, amelyben egy keresztfunkcionális csoport foglalkozik a minőség tervezésével, a minőség irányításával és a minőség fejlesztésével. 1966-ban Japánban találkozott a minőségi körök elméletével, amit azután Nyugaton terjesztett.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!