SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Cselédlépcsőn

: Cselédlépcsőn

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

231 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631420698

tartalom:

"Nagyon szégyelltem akkoriban az írást, bujkáltam, eldugtam a papírt, ha bejött valaki a szobába... Húszéves lehettem, amikor kétségbeesésemben elhatároztam, hogy írok egy regényt, ami szándékosan lesz rossz, pontosan abból építem fel, ami rossz bennem, szégyenletes, takargatni való. Ki tudja, nem ez volt-e a legmerészebb vállalkozás az összes közül... és talán fontos is volt. A gépelt példányt odaadtam olvasni egy hölgynek, akiben megbíztam, aki hitt bennem. Elolvasta, szó nélkül visszaadta a kéziratot és attól kezdve látni se akart. Én meg ijedtemben elégettem a művet." Szerencsére a szigorú hölgy ítélete nem akasztotta meg Gombrowicz éppen csak induló írói pályáját: a tűzbevetett regényt ugyancsak vad humorú, szándékosan a "rosszra", a "szégyenletesre" épülő novellák követték. Ezek a novellák nem az ifjúkori zsengék helyét kapták az életműben - évtizedekkel ezelőtt lefordították őket minden világnyelvre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!