SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Heten Théba ellen

: Heten Théba ellen

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A görög mondavilág számtalan irodalmi mű ihletője az ókortól napjainkig, a görög tragédiaíróktól a huszadik század jeles alkotóig. Krawczuk, a kitűnő lengyel író és klasszika-filológus nagy sikerű regényének középppontjába a thébai mondakört állítja, a görög történelemnek egy olyan eseményét. melyben történelmi tények, s az idők folyamán rárétegeződött legendák szorosan egybefonódnak. Homérosztól, Aiszkhülosztól a latin költőkön át mindmáig vissza-visszatér a világirodalomban ennek a drámai testvérháborúnak az emléke, az athéni hősök harca Théba tirannus hatalma ellen. Krawczuk a történet feldolgozásának izgalmas módszerét választja: a gazdag mitológiai vonatkozásokat ismertetve, a legfrissebb történeti és régészeti kutatásokat hasznosítva, a mai kor emberének tudományos felkészültségével felvértezve állítja elénk ez a távoli világot, szembeállítva egymással a különböző nézőpontokat, s érzékletes elevenséggel hozza látóközelbe a történetet, közben igen szelemesen Parkinson törvényének érvényesüléséből világítja meg a mükénéi bürokrácia jellegzetességeit. Hogyan történhetett mindez valójában? Erre a kérdésre ad választ Krawczuk nagy tudományos felkészültséggel megírt, rendkívül olvasmányos könyve."

leírás:

Az előző tulajdonos bejegyzésével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!