SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Robinson szigete

: Robinson szigete

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Három napégette és szélcserzette bőrű férfi áll egy sziget magaslatán. Egyikük fehér ember. Rőzsét gyújtana, hogy végét vesse robinsoni magányuknak, de két indián társa faljzott íjjal kéri: ne adjon tűzjelet, mert ha spanyolok mentik meg őket, rabszolgasors, nyomorult korai pusztulás vár rájuk... Jan Bober, a lengyel származású száműzött virginiai lázadó, földönfutó talpig ember és férfi. Kiáll az üldözöttek mellett, de túl az önvédelmen, hősi következetességgel vállalja az indiánok és a négerek szabadságharcát. Fiedler a népi Lengyelország fia őszinte és nagy művészi hatóerejű humanizmussal - valóban megrázó átélés ihletettségével - szövi regénye izgalmas cselekményébe ítéletét a faji gyűlölködésről, a színesbőrűek megrágalmazásáról, megalázó elkülönítéséről, az Újvilág fehér embereinek faji gőgjéről s őszinte tiszteletét a természeti népek öntudatáról, tisztességéről, szabadságszeretetéről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!