SZÉPIRODALOM / Lengyel irodalom kategória termékei
Senkise

: Senkise

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Lengyel irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630740877

tartalom:

"A leleményes Odüsszeusz alakja Homérosz óta újra meg újra felbukkan a világirodalomban. Az utókor ugyanis soha nem hitte el, hogy ez az eposzi méretű világcsavargó végleg megnyugszik. Andrzejewski hőseként is utolsó utazásra készülődik ifjonti kalandozásának egyik színhelyére, Kirké szigetére, hogy még egyszer újraélje a szerelmet. Teszi ezt azért is, mert kiderül: a hűséges Pénelopét csak a megszokás erkölcse tartotta meg mellette. A haldokló asszony ezt nyíltan meg is vallja a fiuknak, Télemakhosznak, aki emiatt végleg elidegenedik apjától, s konok szívvel száll hajóra, hogy elhagyja Ithaka szigetét. Nem nyújt Odüsszeusznak teljes értékű vigaszt ágyasa, Eurükleia odaadása sem. S mi várja szigeten? Kirké, az egykor kedves és szép varázslónő fogatlan vénasszonnyá változott, vele nemzett gyermeke, Télegonosz pedig nyájas hülyévé serdült. Hősünk mély csalódással száll bárkájára, a hozzá egyedül hűséges Noémónt halálosan megsérti, s az elkeseredett ifjú a habokba vész. Lázadó legénységét meg maga nyilazza le. Amikor a bekövetkezett szörnyű viharban őt is utoléri a halál, már nincs mit sajnálnia: egyedül, illúziók nélkül teng-leng a világban. Egy nagy író palackba zárt üzenete ez a posztumusz könyv: keserű leszámolás egész élete mulandó örömeivel és szaporodó kudarcaival. De példázat is. Mert a "Senkise" cím nem csupán a Küklopsznak csalafintaságból mondott nevet jelenti, hanem utal a középkori misztériumjátékok Akárkijére aki egész emberi fajtánkat jelképezi, s végső bukása valamennyiünké."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!