TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Magyar Larousse I-III. kötet

Magyar Larousse I-III. kötet

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Lexikon Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1065 p., 1002 p., 1185 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ez az enciklopédikus szótár francia-magyar együttműködés eredménye. Larousse, vagyis annak a nagyszerű hagyománynak a folytatója, amely Pierre Larousse kezdeményezésére 1866 óta adja közre évről évre szótárait, enciklopédiáit és enciklopédikus szótárait. Mindezt folyamatosan, vagyis a több nemzedéknyi tudós és szótáríró munkájával létrejött törzsanyagra támaszkodva, s azt évről évre kiegészítve és modernizálva. Ugyanakkor magyar, vagyis az a Larousse "amelynek magyar mását - írta Illyés Gyula már 1943-ban! - oly régóta sürgetjük." A három kötetben megjelenő Magyar Larousse tehát közös munka eredménye; áll egyrészt a francia kiadó magyarra áttett cikkeiből - ami olykor nemcsak fordítást, hanem a hazai olvasó igényeit figyelembe vevő módosítást, kiegészítést is jelent -, áll azután az Akadémiai Kiadó Értelmező Szótárának a mű arányaihoz igazított (és szükség esetén a megjelenés óta eltelt évek változásait figyelembe vevő, s ezért módosított) meghatározásaiból, s áll azokból a magyar tárgyú (földrajzi, történelmi, irodalmi stb.) cikkekből, amelyek e kiadás számára készültek és amelyek egy magyar olvasónak készült műből nem hiányozhatnak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!