TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Műanyag- és gumiipari kislexikon

Műanyag- és gumiipari kislexikon

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Lexikon Ipar Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A műanyagok a hagyományos anyagoktól sok tulajdonságukban különböznek és ezért gyártásuk, feldolgozásuk során olyan kémiai, fizikai-kémiai és fizikai ismeretekre kell szert tenni, amelyekre korábban nem volt szükség. Az egyre szélesebb körben elterjedő műanyagokkal ma már jóformán minden területen találkozunk, és ezért az élet minden ágában dolgozó szakembereknek kisebb-nagyobb mértékben meg kell ismerkedniük a műanyagokkal, illetve azokkal a fogalmakkal, amelyek a műanyagokhoz valamilyen módon kapcsolódnak. Másrészről viszont a műanyagipar adott területen dolgozó szakember sem tudja már mindazokat a területeket áttekinteni, amelyek a műanyagok előállításával, tulajdonságaival és feldolgozásával kapcsolatosak. A lexikonban tárgyalt legfontosabb témakörök: Óriás molekulájú anyagok szerkezete. Műanyagok. Természetes és szintetikus kaucsukok. Vegyiszálak és szintetikus szálak. Lakk műgyanták. Adalékanyagok. Polimerek kémiai sajátosságai. Polimerek fizikai sajátosságai. Vizsgálati módszerek. Műanyagfeldolgozási technológiák. Műanyag feldolgozó gépek. Gumiipari technológiák. Gumiipari gépek. Műszálipari technológiák és berendezések. Festés és lakkozás módszerei és berendezései.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!