TUDÁSFORRÁSOK / Lexikon kategória termékei
Művészettörténeti ABC

Művészettörténeti ABC

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Terra

Kategóriák:

Lexikon Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

567 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mintegy 4800 cikket és 1000 szövegközti ábrát tartalmazó lexikális rész, 86 képes táblával illusztrált kronológia, 1800 művész adatait magába foglaló névmutató - ezek a jelen kötet számszerű adatai. A jeles szakemberek által szerkesztett művel olyan népszerű-tudományos kézikönyvet kívánunk a művészetek iránt érdeklődők és a szakemberek kezébe adni, mely több évtizedes hiányt hivatott pótolni. Az ABC első, lexikális részének betűrendbe szedett cikkei szakszerű, de közérthető tájékoztatást nyújtanak a képzőművészetek (építészet, szobrászat, festészet, grafika) és az iparművészetek egyes ágairól. Ismertetik a technikai eljárásokat és eszközöket, az egyes művészeti stílusokat és irányokat, az esztétikai fogalmakat a művészettörténeti szempontból fontos jelképeket. Tájékoztat a mű az egyes országok művészetéről, a világ jelentős múzeumainak, képtárainak anyagáról, a kiemelkedő műalkotásokról. A kötet második kronológiai része időrendben és országok szerinti tagolásban a művészetek fejlődésről a kezdetektől napjainkig nyújt gyors áttekintést, párhuzamba állítva azt a történeti-társadalmi fejlődés, a kultúrtörténet legfontosabb eseményeivel. A táblázatos megoldás révén az olvasónak érdekes és tanulságos összevetésekre nyílik lehetősége. Az időrendi táblákat a legjelentősebb alkotások műnyomó papírra nyomott fényképei egészítik ki. A kötetet névmutató zárja be, mely a műben szereplő alkotók legfontosabb életrajzi adatait tartalmazza.

leírás:

Védőborítója hátul szakadozott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!