SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A csodadoktor. Cagliostro rejtelmes élete

: A csodadoktor. Cagliostro rejtelmes élete

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Széchenyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Egy csodálatos hipnotikus erővel megáldott kalandor regényét tárja az olvasó elé. Balsamo József, egy palermoi szatócs fia, aki később a Cagliostro nevet és a grófi címet vette fel, a tizennyolcadik század legnagyobbstílű szélhámosa volt. Varázsló és aranycsináló, bűvész és csodadoktor egyszemélyben, aki médiumával - feleségével, a szépséges Lorenzával, beutazta egész Európát. Cagliostro gróf gyors egymásutánban tűnik fel élete párjával Olaszországban, Versaillesben és Párisban, XVI.Lajos király udvarában, ahol részesévé lesz a boldogtalan-emlékű Mária Antónia hírhedt nyakékpörének is. Moszkvában, Nagy Katalin cárnő udvarában aranycsinálóként lép fel. Innen vezet útja Hollandiába, ahol csodadoktori működést fejt ki, majd Londonba kerül, de itt sincs maradása, visszatér Olaszországba, és az Angyalvér börtönében éri utol a megváltó halál. A rendkívül érdekes, korhű adatokkal alátámasztott történelmi életrajz-regény Gáspárné Dávid Margit alkotása. A kiváló írónő Cagliostro életregényében rendkívüli megjelenítő erővel világítja meg a tizennyolcadik század erkölcstörténetének egyik méltán híres szereplőjét: Cagliostro grófot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!