SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A délceg őrvezető

: A délceg őrvezető

Kiadás:

h. n., 1986

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

164 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Este tíz óra lehetett, amikor riadó volt elrendelve. Minden mozogni tudó embert felfegyvereztek és az utcára küldtek. Tizenegy óra már elmúlt, mire a tömeg a Dísz térre ért. Onnan tovább a Szentháromság téren keresztül, a Tárnok utcán lefelé. A térre érve Zoltán látta, hogy az utca teljes szélességében német és magyar katonák tömege hömpölygött a házak között. Orosz és német géppuskák kelepelését lehetett hallani. A katonák hullottak mint a legyek. A németek minden negyedik-ötödik házat felgyújtották. Ebből a pokolból való menekülést latolgatta Zoltán. De hogyan? Ez itt a kérdés. Pillanatnyilag semmi lehetőséget nem látott. Igaz, hogy a hömpölygő tömeg végén menetelt, mert a sebesült katonákat a végére hagyták, de ugyanakkor még csak nem is gondolhatott szökésre, mert a menet végét nyolc-tíz nyilas pribék géppisztollyal a kezében zárta. Akik olykor-olykor fogcsikorgatva mormolták: - "kinyírjuk azt, aki szökni merészel!" - Itt már csak egy csoda segíthet - gondolta Zoltán, de alighogy erre gondolt, valahonnan a szemközti oldalról egy aknalövedék sistergését lehetett hallani, amely feléjük közeledett. Rögtön megállapította, hogy ez közel a hátuk mögé fog esni, és úgy látszik, hogy nagyon is bevált Zoltán számítása (pedig nem is volt tüzér), mert a következő pillanatokban egy hatalmas reccsenést hallott a háta mögött. A nyilas pribékek felordítottak, már amelyiknek volt ideje ordítani. A menet végén zűrzavar támadt. Zoltán a legújabb körülményeket egy másodperc töredéke alatt átgondolta és úgy határozott, most vagy soha!"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!