SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A félelem dicsérete. Próza. Esszé. Kritika

: A félelem dicsérete. Próza. Esszé. Kritika

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631538613

tartalom:

Ki voltam én?
Bűnnek tudója kezdettől fogva. Nem volt gyermekkorom. A bizonyosság, minden korok leplezetlen igazsága, úgy élt benne, úgy mozgott benne, mint anyjában a magzat, mint a szájamban a nyelvem – tökéletes öntudatlansággal. Fogalmam nem volt róla, mi a helyes, de mindent tudtam, ami helytelen.
És megítéltem.
És közben láttam. És újra láttam! Csecsemőarcomból egy bűnöző pillantott a világra: tipikus bűnözőszem: az irtózatról konokul hallgató, és pillantás, amely minden teret cellává változtat maga körül; kínvallató cellává, és ez a hely mindig azonos egyébként az elkövetett gaztett színhelyével is. Cinkosság a létezésben: leírhatatlan együvé tartozás. Hideg közönyű cellafalak. De ember lángol a cellában! Pohárember. Országember. Apaember, anyaember. Irgalomért ordít, a szemem előtt ordít az irgalomért bestiális konyhafényben égő szülőházam, a lét. Elkövettem. Tagadom. Hangosan hallgatok: ordítok. Látásomban a bűnöm: látásomban látja magát a lét.
Létemben a bűn. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!