SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A hollófürtű kedves

: A hollófürtű kedves

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

295 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ebben a sokfelé mutató kötetben szétszórtan megjelent történelmi vonatkozású novelláit gyűjtötte össze az író. A gyűjtemény időrendben az antik Görögországgal kezdődik, és a második világháború kezdetével zárul. Közben rendre felvonulnak az olvasó előtt az egyes világtörténeti és magyar históriai korszakok olyan jellegzetes alakjai. Így például Sophokles tehetségtelen drámaíró-fia, a fiatal Julius Caesar, aki adósságai miatt menekülni kénytelen Rómából, a Garam partján táborozó Marcus Aurelius, a bibliai főpap szolgája, a hívő-hitetlen Malkus, a tatárjárás magyar történetírója, Messer Rogerio nagyváradi kanonok, a középkor alkimistája, Lullus Raymundus, a tragikus sorsú Martinuzzi, a Stratfordból Londonba szökő, majd hazatérő Shakespeare, a börtönébe hurcolt Kazinczy - akiről a kötet címadó novellája szól -, a Budáig elkalandozó Casanova, a bihari birtokára visszavonuló daliás testőr, Bessenyei, Napóleon, Beethoven, Katona József, Kölcsey, a 48-49-es forradalom néhány jelentős alakja, végül a Déli Sark Amundsennel vetélkedő legendás hőse, Scott kapitány. Ezeknek változatos sorát az első és második világháború néhány jellemző helyzetképe egészíti ki. A kötet két utolsó, záró novellája - vallomás. A "Találkozás 1931-ben" és a "Virrasztó 1941-ben", írói, emberi megnyilatkozás a haladásban - az eljövendő újban való feltétlen meggyőződés hangjait szólaltatja meg. Mindkét írás az éjszakai órák magányából látomásosan előlépő gondolatok megfogalmazása, az emberi hovatartozást, hivatástudatot tisztázó számvetés"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!