SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kabaré regénye

: A kabaré regénye

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Nyugat (Irodalmi és Nyomdai Rt.)

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

221 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A sodró lendülettel megírt regényben mesterien érvényesül Nagy Endre szenvedélyes mesélő tehetsége. Megcsodálhatjuk, hogyan hódítja meg Nagy Endre az anekdotázás művészetének legmagasabb csúcsait. "Végre megnyílt az Andrássy úton az "ellen-kabaré", Faludi Sándor Modern Színpada. Az irodalmi kávéházban már jó előre szenzációs adatokat tudtunk meg róla. A mi szűk világunkban életre-halálra szóló párharc volt ez. Arról szó se lehetett, hogy a két kabaré egymás mellett megtalálhassa a maga helyét a nap alatt. Mindenki tudta, hogy az egyik diadalmasan túléli a küzdelmeket, a másik pedig örökre elterülve marad a porondon. Heltai Jenő és Molnár Ferenc már akkor is világra szóló mestere volt a könnyed színpadi irodalomnak és ide önkéntes, játszadozó kedvük legkedvesebb alkotásait írták. Sziporkázóan elmések voltak és kiművelten finomak, mint a legkitűnőbb franciák. Az ő főztjük mellett az én kabarém olyan volt, mint a szüreti gulyás egy francia díszvacsora ételsora mellett."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!