SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A két torony. Magyar politikusok Mauthausenben

: A két torony. Magyar politikusok Mauthausenben

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Genius Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Magyar történelem Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

244 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Mint minden nagy üldöztetés után, most is naplók, emlékiratok és vallomások egész serege számol be az üldözöttek, az elhurcoltak és bujdosók élményeiről. Ebből a gazdag irodalomból kimagaslik tárgyilagosságával, írói erejével, lendületességével és hitelességével Rátkai Károly remek könyve, "A két torony". Mauthausenről szól, a mauthauseni tábor életéről, de jóval több, mint személyes beszámoló: egy darab magyar történelem. A táborban külön barakkban laktak az elhurcolt magyar politikusok, köztük Szentivónyi Lajos, Sigray Antal, Szapáry Antal, Lajos Iván, Rassay Károly, Peyer Károly, Bálint Imre, Goldberger Leó, Parragi György, Szvatkó Pál, Somogyváry Gyula és még sokan mások. Rátkai Károly mint sorstársuk, közvetlen közelről figyelte, sőt együtt élte velük az életüket. Kísérteties pontossággal rögzíti, a kényszerű emigráció minden mozzanatát, és modern és kegyetlen Rodostó hangulatát és szenvedéseit, vágyait és kétségbeeséseit s közben kitűnő portrékat nyújt azokról, akikkel együtt raboskodott. Hogyan éltek? Hogyan kísérték figyelemmel hazájuk sorsát? Mit tudtak a világról? Mit terveztek? Hogyan találták meg a hit vigaszát? Hogyan működött a német terror? S végül hogyan kerültek haza. Mindezt megdöbbentő erővel mondja el ez a könyv.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!