SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A kígyó

: A kígyó

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Volt egyszer egy Európa, amelyben mindentudó lovakkal, édes citerával s a költészet szikrázó tűzijátékával hódítottuk meg a nőt, még azt a sehonnai lányt is, aki rongyos kendővel, mezítláb ballagott az országúton" - olvashatjuk a kötet egyik novellájában, az Utrecht ostromá-ban. A három kulcsszó: költészet, nő, Európa. Cs. Szabó László korai novelláinak - akárcsak egész életművének - ez a három főmotívuma. A művészet, amely beszivárog a mindennapokba, átitatja s mintegy átlényegíti. A szerelmi szenvedély, amely akár viszonzatlan marad, akár beteljesül, fanyarságba, kielégületlenségbe, nosztalgiákba és új vágyakba torkollik. Az európai hagyomány, amit megismerni és idehaza hasznosítani utaznak Franciaországba, Itáliába vagy Németalföldre. Cs. Szabó László alteregói: csupa kalandvágyó, kultúrára szomjazó fogékony magyar fiatalember. A szikrázóan szellemes, lendületes költői novellákhoz szervesen illeszkedik a kötet két útirajza, a Hét nap Párizsban s az erdélyi és balatoni képeket felvillantó Tó és havas. A kígyó novelláit még a nagybeteg író válogatta, a kiadóhoz intézett levelében indokolva, hogy ifjúkor - vagyis 1944 előtti - írásaiból miért ezeket a novellákat, útirajzokat javasolja kiadásra.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!