SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A lélek ellenáll. Napló és versek

: A lélek ellenáll. Napló és versek

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

401 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Megrendítő vallomásokat (naplót és verseket) kap a kezébe ezzel a könyvvel az olvasó. Szenes Erzsi, a fasizmus alatt üldözött, majd Auschwitzba hurcolt költőnő szenvedésének, üldöztetésének és magányosságának önvizsgálatra késztető és gyötrelemmel átitatatott írásait. A naplót 1939-40-41-ben írta Szlovákiában, Nagymihályon, titokban, majd elásta a nagymihályi ház kertjében, egy bádogdobozba rejtve. Innen került elő, ez a gyötrelmes és szép könyv a felszabadulás után. „A Napló-ban mindvégig azt az ellenállást akartam tükröztetni – írja bevezetőjében a költőnő –, mely a külső események, a szörnyű nyomás alatt, minden szellemi emberben a végsőkig benne élt; mert a lélek mindvégig ellenállt. Mikor az érzelmek, gondolatok egészen magas fokra izzottak, fájdalomtól, kétségbeeséstől, halálfélelemtől lehetetlen volt nyugodt, simán folyó prózában kifejezést adnom a belső válságnak, az eksztázisig hevített vágyálmok, s olykor a sötét valóságnak is. Ilyenkor a napi feljegyzéseket rapszodikusan versek szakították meg.”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!