SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A lemez két oldala

: A lemez két oldala

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

137 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630911167

tartalom:

"Milyen lemezek ezek. És miben különbözik az egyik oldaluk a másiktól. Hát nézzük csak. A lemez egyik oldalán például ez áll: (A feleség szövege este otthon.) "Hát vedd már egyszer tudomásul, hogy éppen olyan dolgozó ember vagyok, mint te! Csakhogy én reggel ötkor kelek, lerohanok kifliért és tejért, és keltek mindenkit, és felhozom az újságot, és reggelit adok és uzsonnát csomagolok, és kiszellőztetek és beágyazok, hogy mire munkába indulok, már alig állok lábamon, és ledolgozom a nyolc órát, aztán bevásárolok, cipekedek, főzök és mosogatok, és sose látom a krimi elejét, de ha megkérdem, hogy melyik volt az áldozat, akkor én vagyok a hülye. Hát az is vagyok, legalább is ti annak néztek engem." Ugye, mennyire igazam van? Csakhogy ezeknek a lemezeknek van másik oldaluk is. És a másik oldalon más a szöveg is. De az előadó ugyanaz. Például: (Ugyanaz a feleség, otthon a vendégeknek.) "Mi az, hogy hogy győzöm? Ezt a kis vacsorát? Nincs ebben semmi boszorkányság. Délután, ha hazafelé jövök, úgyis útba esik a hentes, a zöldséges, összeütök valamit itthon egy félóra alatt. Egy asszonynak mégiscsak a háztartás az első, nem? Persze mondja nekem az uram, hogy majd ő bevásárol, meg hogy kijön velem szombaton a piacra, de hát megbocsásson a világ, hát nem azért mentem egy okleveles gépészmérnökhöz, hogy szatyrokkal mászkáljon nekem!" Hát igen, vannak problémák, melyekkel szembe kell néznünk... Erre vállalkozik Janikovszky Éva vidám "lemezgyűjteménye"."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!