SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A madárember

: A madárember

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631507912

tartalom:

Müller Péter írja regényéről: "Egy ember életéről szól ez a könyv, s mivel rögeszmés ember volt, aki életét egyetlen célnak akarta szentelni, úgy is mondhatnám: egy rögeszme történetéről. Kvasz Andrásnak hívták. (Az idősebbek talán emlékeznek nevére.) Rögeszméje az volt, hogy megteremti a magyar repülést. Szegényes, vászonszárnyú gépén az elsők között szállt fel az egykori Rákosmezőn, elsőként repülte át az Alföldet, tartott látványos bemutatókat sok város és falu felett. Ismertem az öreget. Gyakran beszélgettem vele. Felkutattam elfeledett sorsának megmaradt dokumentumait, átnéztem leveleit, jegyzeteit; megtanultam magam is gépet vezetni, vitorlázógépet, hogy ismerjem és átéljem a repülés félelmét és gyönyörűségét. Írás közben magam is Kvasz Andrássá váltam: vele láttam az országot, világot, múltat s közelmúltat. Két dologhoz ragaszkodtam: a tényekhez és képzeletem jogához."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!