SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A ménesgazda

: A ménesgazda

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az ország Déli határán, valahol Mohács alatt, fekszik a regénybeli Mohor község. És a határ közelében, távol az emberi településektől, van egy méntelep. Busó János a méntelepre kerül vezetőnek, ahol egykori méneskari tisztek és tiszthelyettesek az alkalmazottak. Ebben az idegen környezetben kell élnie, dolgoznia. A bizalmatlanság kétoldalú. A tisztek gyűlölik a rendszert és annak képviselőit, Busó János pedig apja cselédsorsa és 19-es múltja, képviselő bátyja pozíciója és saját kommunista meggyőződése miatt is idegenkedik saját beosztottjaitól. De a méntelep összeköti őket. Együtt kell élniük. A regény mintegy a népmesék három próbáját, három úrjagyűrkőzését jeleníti meg, mert Busó János meg-megfut a feladat elől, de mindig újrakezdi. És a hétköznapok közös munkája, a lovak szeretete valamelyest közelíti egymáshoz Busót és embereit: megismeri, megérti őket, segíteni próbálna rajtuk - akár akaratuk ellenére is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!