SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A repülő Vucsidol

A repülő Vucsidol

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rakéta Regénytár

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

- Nagyságos uram!... Borzasztó dolgok történtek itt Palicson... - Mi az?... Mi az?...- Megjelentek az angol flották a palicsi vizeken... A fürdővendégek elmenekültek innen. Az angolok lebombázták eddig a nádasokat és a fürdőházat... - Bíró polgármester, az izgalomtól kimerülten, leejtette a kagylót, de kimerültsége csak egypár pillanatig tartott, mert csakhamar visszanyerte hidegvérét... - Ez a repülőgép miatt van. Tudom... No hát majd megmutatom én, hogy mit tudunk mi, szabadkaiak!... És kiadta a rendeletet, hogy a legrövidebb idő alatt a palicsi vizeken legyenek a szabadkai flották is. Alig telt el néhány röpke óra, máris teljesen készen várták a szabadkai flották az angolok támadását a hullámos palicsi vizeken... A városi flották vezére Petrich József volt, a palicsi tónagy. Az angol flották élén pedig Láng Simon ellentónagy állott. Láng maga ajánlta fel szolgálatait az angoloknak, akik örömmel tették meg ellentónaggyá, és kilátásba helyezték neki: hogy ha győznek, ő lesz Palicson a tónagy. Az angolok azért is örültek Láng szolgálatainak, mert így leglább biztosak voltak abban, hogy nem tévednek el a nagy és mély vízen... A szabadkai flottákon ott volt városunk összes előkelősége... Szalay főkapitány díszmagyarba öltözött, és úgy szállt be vitorlás csolnakjába Milassin Andorral, hogy cirkáló kémutat tegyenek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!