SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A Rogozsán kocsma

: A Rogozsán kocsma

Kiadás:

Pozsony, 1982

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

374 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Rácz Olivér regényével irodalmunkban szinte teljesen szokatlan kísérletre vállalkozott: a nehéz történelmi éveket - a második világháború éveit - ironikus, szatirikus, olykor már-már szarkasztikus hangon ábrázolja. A háttérben sötéten tátogó európai, sőt világtragédiát a regény különös és különc alakjainak tettein és gondolatain keresztül mutatja be az író. A láncszerűen egybefonódó izgalmas és mulatságos kalandokkal, groteszk történetekkel, sokszor az akasztófahumor határát súroló helyzetekkel mintha a szerző azt kívánná sugallni: ez a háború annyira groteszk volt, képtelen és értelmetlen, hogy talán nem is lehet komolyan venni. "De azért nem árt megjegyezni: ez itt nem történetírás, hanem regény. Vagy talán még az sem; hiszen mindössze azt szerettem volna valamilyen laza, egyelőre még általam sem ismert, hiteles adatok által nem befolyásolt, kizárólag hőseim hiteles alakja köré kerekedett meseszövés keretében elmondani, milyenek voltak annak a mesebeli városnak a peremvidékei, ahonnan magam is gyökereztem. Mert pontosan ezekből a peremvidékekből sugárzott az a kétségtelen erő - a városperifériák mindig hasonlatosak egy kissé az őstermelés misztikus tájaihoz: nyers realitásukból szikrázva szökken fel csillag és varázslat -, amely a szabadság glóriáját fonja hőseim alakja fölé... Mert a szabadság nagyon vonzó tud lenni" - mondja könyvéről az író.

leírás:

Készült 2700 példányban a Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest részére a Madách Könyvkiadó, Bratislava gondozásában.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!