SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
A visszanyert élet

: A visszanyert élet

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

439 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Negyedik regénye ez önéletrajzi könyveimnek. Regénynek tartom, sőt történelmi regénynek, hiszen elbeszélő formában idéz fel egy egész történelmi korszakot. Sajántossága, hogy ez a történelem a saját félmúltunk, hőse történetesen én vagyok, aki tapasztalati úton ismerem - nyilván mindenki másnál jobban ismerem - ezt a regényalakként ábrázolt egyes szám első személyt. - A három eddigi kötet - Előjátékok egy önéletrajzhoz, Egy jól felnevelt fiatalember felkészül és A tegnap alkonya - egymástól eltérő epikus műfaj ismérveit hordozza, az első családi krónika, a második lélektani fejlődésregény, a harmadik egy évtized korrajza. A visszanyert élet hasonlít legjobban azokhoz a vallomásművekhez, amelyeket memoároknak szoktak nevezni. Ez már történelem és a jelen határvidékén kalandozik. Elbeszélő cselekménye szerint a felszabadulástól 1956-ig terjedő évtized korképe-körképe, persze úgy, ahogy én éltem át. De amit átéltem, abból nem kevés nagyon is jellemező azokra a reményekkel és szoronásokkal teljes esztendőkre. Az epikus cselekményen túl azonban további kilátás nyílik egészen mostanáig, azaz a könyv befejezéséig. Ezzel le is zárul az önéletrajzsorozat, s aki mostanáig vagy reményeim szerint az eljövendőkben elolvassa saját élményeim felidézését, talán meg is ért, meg is érez egyet-mást a mi kalandos emberöltőnkről, és benne a mi nem kevésbé kalandos életünkből."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!