SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Albínó

: Albínó

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

152 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630745321

tartalom:

"Hosszú ideig az elmebetegek zárt intézetében éltem. A felsőbbség látott el ruhával és élelemmel. Megvolt az alvóhelyem, és engedélyezték, hogy naponta több órát töltsek a szabad ég alatt, s figyeljem a felhőket. Tudvalevő, hogy bennük gyülemlik fel a földről felszálló víz: a folyók meg a tengerek párája, a könnyek, az izzadság, elpusztult állati és elhunyt emberi testek víztartalma, az erdők kigőzölése. Semmit sem bántam, míg szabad volt néznem a felhőket." Így végződik a magyar származású, Ausztriában élő író regénye, az Albínó. Ez a feszes, rideg, látszólag tárgyilagos, de a tárgyilagosság mögött robbanó indulatokat érzékeltető stílusban előadott történet egy fiatalember sorsát mondja el, egy olyan fiatalemberét, aki más, mint a többi. Más, mert nem ismeri az apját, és más, mert albínó: fehér hajú, áttetszően fehér bőrű, piros szemű. S más, mert nem fogadja el a társadalmi konvenciókat, de a társadalom sem fogadja el őt. Egy számára képlékenynek tűnő világban tébolyog cél nélkül, s útja szinte szükségszerűen vezet az igazán kiközösítettek közé, az elmegyógyintézetbe, ahonnan azért talán még van kiút, mert, mint a regény utolsó mondatában mondja: "A felhők alakja szüntelenül változott, s ha a változó felhőket figyelhettem, akkor tudtam, hogy minden változik, s hogy eljön egyszer a nap, amelyen elhagyom az intézetet."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!