SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Aranyos város Jeruzsálem

: Aranyos város Jeruzsálem

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Fővárosi Nyomda Rt.

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Részlet a könyvből: "Nyárutó ... Tasritu hava... A száraz évszak ... Mikor Babilóniában a hőség irtóztató... A vegetáció megkezdi haldoklását; a fák, bokrok, elhullatják lombjaikat; a mezők füve, virága, levele összeaszik, elfonynyad, perjévé lesz, s a szyriai sivatag lázas forró szele elsöpri keletre, - az elamiták hegyes hazájába, - nem hagyva maga után mást, csak a megrepedezett, sárgásbarna, agyagos, homokpusztaságot... Nyárutó ... Tasritu hava ... Midőn az idegen szeme csak egy csatornákkal behálózott városokkal kipetyegetett, kihalt sivatagot lát Babilóniából, ahol a száraz és a nedves évszakok - mint a trópuson, - váltják egymást... Az esős évszak novemberben veszi kezdetét, - Arachsamna havában; - és áprilisban, - Nisánkor, - meghozza az Eufrátes az örmény hegyek olvadásának jéghideg árját, mely a megszámlálhatatlan csatorna segélyével eldönti Babilónia egész síkföldjét, hogy aztán meginduljon a vegetáció, - virágos zöldbe borítva a birodalmat..."

leírás:

Kötése laza, gerinc mentén repedés.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!