SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az alerion-madár vére

: Az alerion-madár vére

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

241 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ősi kultúrák és távoli földrészek titkaiba hatol be a szerző képzelete. A korszak kalandregény-irodalma csak kulisszákat épített föl az olvasó elbűvölésére és történelmi kosztümökbe öltöztette szereplőit. Cholnoky egzotikus tájaiban a mindent átforrósító vágyakozás izzó napja hevíti át a tájakat, ő, aki csak Bécsig és Fiúmeig jutott el, távoli népek etnográfiájának és műveltségének ismeretéről tesz tanúságot. Bármilyen sok geográfiai, történelmi és etnográfiai anyagot olvaszt is be novelláiba, s ha ezek az intellektuális elemek néha meg is terhelik írásait, az ismeretanyag közlése mindig másodlagos, alárendelt jelentőségű Cholnokynál. A történelmi kuriózumok felidézésével sem a múlt feltámasztása a célja, nem is pusztán a romantikus múlthangulat éreztetése, hanem egy bizonyos (szintén romantikus jellegű) misztikus örökléshit kifejezése. Az Alerion-madár vére című novellája arról szól, hogy a keresztes háborúk idején egy lovag lelőtt egy alerion madarat, a lelőtt madár vére ráfreccsent az egyik szemére, megvakult tőle, és rettenetes halált halt."

leírás:

Újrakötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!