SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Az embertől keletre

: Az embertől keletre

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Püski Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

692 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637845720

tartalom:

"Dr. lemhényi Gábor Áron az 1848-as székely ágyúöntő szabadsághős családjából, Kaposváron született 1911. április 20-án. 1982. december 28-án a nyugat-németországi Saarbrückenben halt meg. Jogi diplomáját a Pázmány Péter Tudományegyetemen szerezte meg. 1933-tól 1944. március 19-ig a budapesti 8 Órai újság és a Reggel munkatársa. 1941-ben haditudósítóként a szovjet fronton szolgált és megírta "Túl a Sztálin vonalon" című könyvét. 1944. december elején átmegy a fronton Debrecenbe. Itt a Magyar Vöröskereszt főtitkára lesz. Ebben a minőségben 1945. júliusában vöröskeresztes delegációt vezet a magyarországi és romániai hadifogolytáborokba. Röviddel visszatérte után, 1945. augusztus 7-én a budapesti Szentkirályi utcai hivatali helyiségéből viszik el. Szovjet katonai bíróság halálra ítéli, de a Legfelsőbb Szovjet Bíróság öt évi kényszermunkára és életfogytiglani száműzetésre változtatja. 1960-ban tért vissza Magyarországra. 1960-1962-ben az Ország-Világ hetilap főmunkatársa, majd az Országos Erdészeti Főigazgatóság sajtófőnöke. 1965 nyarától Münchenben élt. Itt jelenik meg először a Szibériai Trilógia (1967, 1968, 1971). Német nyelvű könyvei a "Die Wahrheit auf Russisch" 1969-ben, spanyolul a barceloniai Editorial Bruguera, S.A.-nál 1972-ben, a Wohin, Amerikaner 1970-ben a müncheni Südwest Verlag-nál. Többször beutazta az Egyesült Államokat, Kanadát, Dél-Amerikát. Kétszer járt Ausztráliában, Dél-Afrikában. Idegenbe szakadt magyarságunk életét tanulmányozta. 1974-ben Ázsia peremén címmel az ausztráliai magyarság életéről számol be. 1978-ban Túlélés című kötetében 1960-65 közötti budapesti élményét írta meg. Számtalan külföldi magyar újság munkatársa volt, de írásai megjelentek idegen nyelven is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!