SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Cigánymózes; Fogoly; Hajh, cigányok, hajh, kányák!

: Cigánymózes; Fogoly; Hajh, cigányok, hajh, kányák!

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631536203

tartalom:

A Cigánymózes című kisregény egyetemista hőse anyja tanácsára és ösztönzésére igyekezett elfelejteni múltját és régi környezetét, ám súlyos betegsége rádöbbenti arra, hogy vissza kell térni övéihez, tanítójukká kell válnia. S ez nem egyszerű, ahogy az álmokkal, víziókkal, gyermekkori emlékképekkel teli, varázslatosan szép, lírai hangvételű kisregényből megudjuk. S hiába menekül el szüleitől a Fogoly című kisregény hőse, megnyugodni nem tudott soha: tanárként, felnőtt emberként is kísérti a múlt, visszahívja a közösség - foglya marad, bármennyire is tiltakozik ellene. A Hajh, cigányok, hajh, Kányák című dokumentumjáték az író első regényének, a Kányáknak megjelenése után ellene folytatott per története: a dokumentumokból, párbeszédekből és az író magyarázataiból egy kisszerű és ugyanakkor megrendítően szomorú processzus mozzanatai bontakoznak ki, amelynek során éppen azok perelnek és vádaskodnak, akikért és akiknek írta a könyvét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!