SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Efrájim Kishon 111 humoreszkje

: Efrájim Kishon 111 humoreszkje

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Officina Nova

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

455 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637835350

tartalom:

Immár több mint négy évtizede Izraelben él Kishont Ferenc, a Ludas Matyi egykori munkatársa, akit szerte a nagyvilágban Efjárim Kishon néven ismernek. Ugyan az utóbbi időben gyakran Svájcban tartózkodik, de csak Izraelben érzi otthon magát, továbbá szülőhazájában Magyarországon, ahol szavai szerint "az ifjúságát keresi". A negyvenes évek fasiszta, majd sztálinista Magyarországa nem tűnt tréfás helynek a sokat ígérő, fiatal író számára, Izrael viszont maga a megtestesült humorforrás. Ha alaposan megfigyeljük írásait és lehámozzuk azokat a mulatágos túlzásokat, amelyek "pesti" stílusa Karinthyéra emlékeztetnek, Kishon eredetiben héberül írt szatírái merőben realista képét nyújtják egy rokon- vagy ellenszenves, de mindenképpen egyedülálló ország hétköznapjainak. Efrájim Kishon voltaképpen csak folytatta és kiteljesítette Izraelben itthon indult humoristapályáját. Hogy ezután nálunk kevésbé volt világhírű, mint a földkerekségen, az már a politika abszurd humorának területére tartozik. Annál is inkább, mert harmincnégy nyelvre lefordított könyveivel Kishont Ferenc kétségkívül minden idők legsikeresebb magyar származású írója. Könyveinek példányszáma már jóval 30 millión felül volt, amikor "engedélyezték" kiadását a szerző anyanyelvén is. A mi kis hazánknak is megvan hát a maga sajátos humora. Kishon magyar humoreszk-kötelei megjelentek és azon nyomban elfogytak. Hogy nem került sor második és harmadik kiadásra, az a magyar könyvkiadásban uralkodó érthetetlen gazdasági szemlélet fekete humorával függ össze. Most azonban olvasóink kezébe adunk egy gazdag válogatást a javából. Szatíránként egy forintba kerül - ami igazán nem pénz -, ha lassan csemegézünk belőle, hónapokig is eltart. Itt az ideje, hogy a csendes mosoly és időnként hangos röhej hírneves prófétáját saját hazája is méltóképp tudomásul vegye, mert aki olvasta, az már úgyis szereti Efrájim Kishon(t) vidám-komoly írásait.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!