SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Egy tévedt nő naplója

: Egy tévedt nő naplója

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Hajnal Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Kedves olvasó! Ha e könyv kezedbe kerül, ne ítélj olvasatlanul címe után s ne várj tőle holmi pikáns, érzékeket csiklandozó históriát. Egyszerű, keresetlen, őszinte és diszkrét naplójegyzetei azok egy jobb sorsra érdemes, előkelő polgári családból származó, művelt leánynak, kit még szinte zsenge gyermekkorban rontott meg a sátán. E nőnek egyedüli, meghitt barátja e könyv volt, melyben őszintén feltárta szíve keserveit, örömét, buját, bánatát. Finom lélektani rajz az egész mű, melyből minden szülő meríthet magának tanulságot, miként vigyázzunk gyermekünk, különösen leánygyermekünk egyedüli kincsére: szívére, lelkületére, erényére. Élénk példája e naplójegyzet annak, miként bosszulja meg magát a szülői majomszeretet, mellyel vakon engedünk a gyermek minden akaratának s mellyel élve, örökre elveszíthetjük, élő halottá nyomoríthatjuk nemesebb célokra hivatott gyermekünket. S óva figyelmeztet a szélsőségekbe való átcsapástól is, ott, midőn az atya, tán nem is annyira leánya, mint saját bűnének élő tanújelét, gőgicsélő kis unokáját, az anyától elragadva, elajándékozza s ezzel megrabolja leányát ama szent céltól is, mely javulásra vezetné, amint ő maga is feljegyzi, hogy érzi, megjavulna, ha visszakaphatná gyermekét." A fordító

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!