SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Elnémult harangok

: Elnémult harangok

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1905

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Regényírók képes kiadása

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az Elnémult harangok szerelmi történetként, és messziről indul a cselekmény. Az erdélyi református teológus, a tehetséges Simándy Pál az utrechti egyetem hallgatója. Azért, hogy csekély ösztöndíját kiegészítse, házi tanítóskodik a gazdag hajótulajdonos, Bajlon úr családjánál; az apa szemefénye, az érzékeny lelkű, törékeny alkatú Derry néma áhítattal csügg a magyar fiún, aki azonban észre sem veszi a fiatal lány lobogó érzelmeit, mert szívét egy erdélyi papleány, Bótai Anikó tartja fogva. Amikor Derry megtudja, hogy imádottja vőlegény, öngyilkos lesz. Halála megrázza a teológust, aki azonban arra a hírre omlik össze végképp, hogy Anikó nem várhatja meg, övéi unszolására férjhez kell mennie. Simándy élete ettől kezdve csupa szenvedély és szenvedés lesz. Gyógykezelésre Hamburgba utazik és a kikötőben egy Amerikába induló hajó fedélzetéről erdélyi kivándorlók énekét hallja meg. A 90. zsoltár sorai döbbentik rá elhivatottságára: a magyarság megmaradásának végvári vitéze kíván lenni a nyomorultul tengődő havasi faluban, Magyargarabón. A "fáklya" hivatású Simándynak azonban nemcsak a nyomorral, a tudatlansággal kell megküzdenie, hanem elsősorban az erőszakosan terjeszkedő román ortodox egyházzal, vagyis a garabói pópával,Todorescuval. A nyelvek, a kultúrák és felekezetek párharcában váratlan fordulat áll be, Simándy őrülten beleszeret a román pap lányába, Floricába. Eleve kilátástalan szerelmük epizódjai egy szörnyű tragédia felé vezető út állomásai, s a már-már eszelőssé váló lelkész sorsa akkor pecsételödik meg, amikor rájön, hogy szerelme apja a bukaresti irredenta központ ügynöke... A lebilincselően izgalmas, epizódról epizódra drámaibbá váló, szenvedélyes hangszerelésű és sokrétű regény a nemzet katasztrofális sorsát a maga érzelmi életében megérző-megélő hős története.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!