SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Elnémult harangok

: Elnémult harangok

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Rákosi Viktor munkái

Terjedelem:

301 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Simándy Pál az utrechti egyetem hallgatója, házi tanítóskodik a gazdag hajótulajdonos, Bajlon úr családjánál; az apa szemefénye, Derry néma áhítattal csügg a magyar fiún, aki észre sem veszi a fiatal lány érzelmeit, mert szívét egy erdélyi papleány, Bótai Anikó tartja fogva. Amikor Derry megtudja, hogy imádottja vőlegény, öngyilkos lesz. Halála megrázza a teológust, azonban arra a hírre omlik össze, hogy Anikó nem várhatja meg, férjhez kell mennie. Simándy élete ettől kezdve csupa szenvedély és szenvedés lesz. A 90. zsoltár sorai döbbentik rá elhivatottságára: a magyarság megmaradásának végvári vitéze kíván lenni a havasi faluban, Magyargarabón. Nemcsak a nyomorral, a tudatlansággal kell megküzdenie, hanem az erőszakosan terjeszkedő román ortodox egyházzal. Váratlan fordulat áll be, Simándy beleszeret a román pap lányába, Floricába. Eleve kilátástalan szerelmük epizódjai egy szörnyű tragédia felé vezető út állomásai, s a lelkész sorsa akkor pecsételödik meg, amikor rájön, hogy szerelme apja a bukaresti irredenta központ ügynöke.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!