SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Eszem a gesztenyét

: Eszem a gesztenyét

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

45 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Ha tetszik, kisgyerekeknek szóló krimi ez a könyv. Fülöp, a gitáros fellép a cirkuszban, s amíg ő játszik, a vagányok elrabolják a családját, feleségét és a három kicsit, s viszik, viszik őket egy ajtószárny-tutajon lefelé a folyón. Fülöp kergeti őket, vágtat utánuk. Bizony borzasztó. Legalábbis az lenne, ha nem volna tréfa az egész, ha nem volna játékkrimi a krimi, ha nem kellene unos-untalan kacagnunk a képtelennél képtelenebb jelenetek forgatagán. A kitűnő költőnő a modern verselés megannyi fortélyát, a csalafinta rímelés egész tárházát, a nyelvi játékosság tréfás bravúrjait sorakoztatja fel, hogy megnevettesse gyerekolvasóit Fülöpnek, ennek a mai Oprheusznak vidám és groteszk történetével. Mert Fülöp persze végül is győz a lantjával, lebírja a vagányokat, visszahozza családját. Gitárjától újra hangos a város, újra boldog, eszi a gesztenyét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!