SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ha Giordano Bruno naplót írt volna...

: Ha Giordano Bruno naplót írt volna...

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Naplót írt volna...

Terjedelem:

216 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A gondolatszabadság, a dogmáktól független kutatás és a termékeny kételkedés mártírjai közül senki sem áll olyan közel a modern emberhez, mint Giordano Brunó, Galilei máglyahalált halt tanítómestere. Évszázadokat előrevetítő, hányatott, színes élete és tragikus vége valósággal legendás hőssé avatja. E hősnek Európán átvillanó, az új világkép s az új ember érdekében harcoló szuggesztív egyéniségét eleveníti meg Raffy Ádám könyve, közvetlen élményünké téve Giordano Bruno változatos életútját. Bruno, a kései reneszánsz lenyűgöző, lángoló hőse első személyben beszéli el gyermekkorát, vágyait, szinte révületben fogant kozmikus megsejtéseit, fáklyavivő vándorlásait, örömeit és gyötrődéseit - egészen a római máglyáig. Raffy Ádám művéből teljes plaszticitással domborodik ki Giordano Bruno, nemcsak mint mozgalmas korának legkiemelkedőbb szelleme, de mint optimista, örök emberi törekvések szimbóluma is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!