SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hangyaboly

: Hangyaboly

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

147 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A hangyaboly: egy zárda, amelynek nyugalmát fölzaklatja a főnöknő halála; az új fönöknő - választás izgalomba hozza a kedélyeket, fölfakasztja a fojtott élet rejtett sebeit, föltárja fonákságait; botrányok robbannak ki és kavarognak, míg végül vissza nem tér medrébe a zavaros áradat. Az írónő maga is átélte, közvetlen tapasztalatból ismerte azt a világot, amelyet regényében megjelnít, azért tud annyira a mélyére világítani, azért tapint oly biztos kézzel kényes pontjaira. Alakjai élnek, cselekménye csupa mozgalmasság: apácák, diáklányok, a zárda és az internátus élete, a ferde vonzalmak, a fülledt légkör: megannyi élményi hatású arc, helyzet és hangulat. Ugyanakkor e miniatűr társadalom a maga izgalmaival és visszásságaival a nagyot tükrözi. Könyve mégsem szimbólum, mint egyes kritikusai vélték, hanem élő valóság, amely éppen realitásában lesz igaz tükörképe társadalmának is, amiben él. Ebben a realizmusban rejlik a "Hangyaboly" nagy értéke, s ez emeli irodalmunk legelső vonalába Kaffka Margitot.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!