SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hetedhétország. Mesejáték

: Hetedhétország. Mesejáték

Kiadás:

Toronto, 1963

Kiadó:

Orpheus Kiadás

Kategóriák:

Magyar irodalom Mese Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A Hetedhétország lenyűgöző mese keretében beszél a mai társadalmak izzó problémáiról. Kerecsendi Kiss Márton könyvéből egy tisztultabb világ hangja szól: a becsület, a hűség és a szerelem küzdelme az élveteg világgal, a pénzzel és a hatalommal szemben. A mese szimbólumaiból kirajzolódik a boldogság-keresés szomjúsága, csődje s vigasztalása. Boglárka és Bálint szerelmének története nagyon régi, mégis minden helyzete újdonságos, néha a szó legjobb értelmében megkapó. Van benne valami lebegés álom és való közt. Ilyen álom és ilyen valóság az az ország is, ahol csak a földi gyönyörűségnek élnek s a másik, melyben csattogtatóval tanítják mosolyra a népet és a harmadik, ahol aranyat sajtolnak az emberi szívekből. Hármas szerepben, három emberi arculatot, háromfelé tépett lelket birtokolnak a történet figurái. A kis falu tiszta közösségéből a gyönyör, a hatalom és az arany megszállottjait bűvöli elő a kapzsiság...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!