SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hideg napok ; Búcsú nélkül ; Bizonytalan század

: Hideg napok ; Búcsú nélkül ; Bizonytalan század

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Cseres Tibor munkái

Terjedelem:

521 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963152471x

tartalom:

Az író - könyvéről: A Hideg napok-kal példát akartam alapítani Kelet-Közép-Európa írói számára, hogy nyomomban egymás után és bátran tárják fel, amit saját népük nevében cégéres gazemberek követtek el a szomszédos és együtt-élő nemzetek ellen, olykor saját s a hatalmat bitorló vezetőik. Különösen az olyan gaztettek gyalázatának megírására, kimondására véltem s szerettem volna buzdítást adni a minket környező nyelvek alkotó íróinak, akiknek nevében magyarok ezreit-tízezreit mészárolták le a második nagy háború ürügyén. Ártatlan ezreket-tízezreket! Voltak, akik már kezdteben megjósolták, hogy biztató felkiáltásom viszonzásra nem talál... S így is lett, S mert így történt, sajnos és végül is magamnak kellett egy lépést tennem s éppen s legalább a jugoszláv írók helyett, hogy jelzésszerűen felvázoljak egy hatalmas év véres eseménysorból kiragadott epizódot, amely tömegességében többszöröse és természetesen fonáka mindannak, amit én Újvidék ama három napjáról feljegyeztem. De vajon így s a Bezdáni ember-rel könnyítek-e a Duna- és Tisza-parti tömeggyilkosokon, az ő meglévő vagy nemlétező vívódásukon (ha még élnek), hiszen az a pszichikus hátrányuk is megvan az én "regényem" megbűnhődött bűnöseihez képest, hogy őket máig és senki nem vonta felelősségre, még úgy sem, hogy akárcsak nevüket kipellengérezték volna, minthogy névtelen gyilkosok maradtak névtelen győztesekként. noha három-négy nemzet íróinak lelkiismeretéhez címeztem bátorító vallomásomat. S mert így történt, sajnos és végül is magamnak kellett egy lépést tennem s éppen s legalább a jugoszláv írók helyett, hogy jelzésszerűen felvázoljak egy hatalmas év véres eseménysorból kiragadott epizódot, amely tömegességében többszöröse és természetesen fonáka mindannak, amit én Újvidék ama három napjáról feljegyeztem. De vajon így s a Bezdáni ember-rel könnyítek-e a Duna- és Tisza-parti tömeggyilkosokon, az ő meglévő vagy nemlétező vívódásukon (ha még élnek), hiszen az a pszichikus hátrányuk is megvan az én "regényem" megbűnhődött bűnöseihez képest, hogy őket máig és senki nem vonta felelősségre, még úgy sem, hogy akárcsak nevüket kipellengérezték volna, minthogy névtelen gyilkosok maradtak névtelen győztesekként. A Búcsú nélkül és a Bizonytalan század lelkem egyéb terheitől és lidérces, visszatérő álmaimtól szabadítottak meg. Cseres Tibor.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!