SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hosszúhajú veszedelem I-II. kötet

: Hosszúhajú veszedelem I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

228 p., 225 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Karácsony este van, a szeretet, a család ünnepe. Vannak azonban akiket ilyenkor sem vár senki haza, s a legmegrögzöttebb emberkerülő is egy kis sajgást érez ezen az estén a szíve táján. Tizenhárom agglegény ül össze a Hungária Szálló egyik különtermében, s megalapítják a Karácsonyesti társaság-ot. A társaság célja: elűzni a magányt, a számkivetettség érzését, mely ilyenkor erősen elfogja a magában élőt. Mivel is deríthetnék föl egymást igazán? Szórakoztató és kaján ötlet: mindenki mesélje el a maga történetét, hogyan is kerülhette a házasság igáját, hogyan sikerült kivédenie a "hosszúhajú veszedelem" ármányait. Ahogy egymás után kibomlanak a regényes, kalandos, érzelmes történetek, mind többet veszít a kérdés az eredeti iróniából, a szereplők legtöbbjéről kiderül: nem a megecetesedett kiábrándulás hősei ők, épp ellenkezőleg, az első szerelem gyöngéd, lírai emlékeit melengetik lelkükben, s bár egyik-másik esetben ki is derül, hogy az angyalnak vélt ideál önző, számító vagy képmutató, mindaz, ami ezen az estén elhangzik, a női nem dicséretét sugallja. Legtöbbször nem a szeretett kedves hibájából szűnt meg a gyöngéd kapcsolat, hanem mert a szerelembe oly gyakran "a földi törvények is beavatkoznak". Társadalomkritika is hát ez a könyv, és mindenekelőtt színes, mozgalmas, jóízű olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!